Raakamaito

Ruokaohjeet ja muu ruokakeskustelu; terveyteen liittyvät ruokavaliot Terveys, kauneus ja hyvä olo -otsikon alla.

Raakamaito

ViestiKirjoittaja annimonni » 21 Huhti 2016, 10:00

Raakamaito/tinkimaito kumpi nyt vaan :D

Noin kolmen kilometrin päässä meiltä on maitotila ja siellä on lehminä suomenkarjaa. Maito heillä on "parasta A2-ryhmää".
Heillä on tilapuoti, jossa myyvät maitoaan, lähileipomon ruisleipää, lähijauhoja ( :D ), luomumausteita, munia ja muitakin lähituotteita.
Olen käynyt puodissa ennenkin, mutta en ollut maitoa ostanut. Anopilta saimme kerran tuota maitoa pari vuotta sitten. Olen myös lapsena mummolassa juonut tinkimaitoa.
Olemme mieheni kanssa lopettaneet maidon juonnin pari vuotta sitten kokonaan ja poikakin "vieroitettiin" maidosta reilu vuosi sitten. Kaupoissa myytävät maidot ovat pitkälti A1-maitoa.
http://www.elinahytonen.fi/2013/03/murheita-maidosta/

Parin vuoden ajan olemme miehen kanssa miettineet josko alkaisi käyttämään tuon lähitilan maitoa. Muistelin maidon litrahinnaksi 3€. Hinta tuntui aikas kovalta. Anoppi sai sitten minut puhuttua yli, että hakisin tuota maitoa. No, jos sitten litran hakisin, kun maitoa ei muutenkaan niin mene. Mies oli kyllä jo tutkinut raakamaidon hyödyt ja terveellisyydenkin kauan aikaa sitten.
Hinta olikin vain 1,20€/litra :shock: Olin muistanut hinnan täysin väärin... Lidlin täysmaito on 0,98€/litra eli ero ei ole suuri.
Tuo litra meni sitten kahdessa päivässä... :lol:
Nyt mulla on viidenlitran kanisteri mukana, kun tilalle menen "iltalypsylle" :D ja tuo määrä kestää juuri viikon jolloin haen lisää.
Poika saa taas kaakaota ja maitoa (tosin tottui jo juomaan vettä ruuan kanssa...).

Olemme aivan innoissamme maitolöydöstämme :) Peukku raakamaidolle :)
Ikävä puoli on se, että Evira tiukentaa koko ajan testauksia ja pienetkin testit on sadaneuron luokkaa kappale. Saas nähdä miten kauan tuo tila pystyy pitämään itsensä pinnalla.

Kyseinen tila ilmoittaa Facebookissa aina toukokuussa lehmien pihalle pääsyn ja sitä voi mennä sinne paikanpäälle katsomaan. Kaksi kertaa ollaan oltu ja tänä vuonna mennään taas. Toissa vuonna yksi nuorikko tuli sähköaidasta läpi kun oli ekaa kertaa ulkona ja vähän pökerryksissä asiasta :lol:
annimonni
 
Viestit: 273
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47

Re: Raakamaito

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 22 Huhti 2016, 16:15

Tuohan on halvempaa kuin kaupan luomumaito! Meillä naapuri piti 2000-luvun alussa yhtä lehmää omaan tarpeeseen, ja saimme ostaa sieltä maitoa. Matkaa ei ollut kuin vajaa kilometri, mutta ei se ihan helppoa ollut... Talvella vedin muutaman kuukauden ikäistä vauvaa pulkassa ja kannoin toisessa kädessä ämpäriä - vauva putosi matkan aikana pulkasta monta kertaa naamalleen lumeen! :roll: Rakastin "vanhan ajan" maitoa, ja siitä sai muun muassa ihanaa ohrapuuroa jouluksi. Mutta vauva sai ripulia maidosta minun kauttani, joten lakkasin käyttämästä maitoa imetysajaksi (josta ei ihan äkkiä loppua tullutkaan, kun syntyi vielä kaksi lasta lisää).

Nyt, kun taas voisin käyttää tilamaitoa, sitä ei saa mistään lähimailtakaan... :(
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2306
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27


Paluu Ruoka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron