Aloitan tällaisen ketjun uuden keksinnön innoittamana... Ostin eräänä päivänä kokeeksi kilon kreikkalaisia kirsikoita 2 eurolla; rakastan kaikkea kirsikkaesanssilla maustettua, ja ajattelin, että saisin samantyyppiseltä maistuvaa hilloa. Hillo osoittautui kuitenkin mauttomaksi, ja pohdin, millä saisin siihen lisää makua. Sekoitin mukaan suunnilleen yhtä paljon mustia viinimarjoja ja kourallisen vadelmia ja keitin uudelleen. Mutta mustaherukka on maultaan niin vahva, että se peitti kaiken muun alleen!
Keksin kokeilla hillon maustamista. Kaapissa oli ikivanhoja aromipulloja, ja mielestäni sopivimmilta vaikuttivat rommiesanssi ja karvasmanteli. (Rommiesanssia ostin muinoin voidakseni tehdä jäätelökoneella rommirusinajäätelöä, ja karvasmanteliöljy kuuluu johonkin vanhaan kakkuohjeeseen.) Heittelin summamutikassa aromeja sekaan - aika runsaasti, koska arvelin niiden 15 - 20 vuoden aikana laimistuneen. Rommi ei juurikaan valmiissa hillossa maistunut, mutta karvasmanteli antoi täsmälleen kaipaamani kirsikkaisen maun!!!