Viisaskin voi mennä vipuun - ajattelin viimeksi kaupassa, että jättäisin marinoidut, lisäaineilla kyllästetyt lihat hyllyyn, ja valitsin jauhelihaa, porsaan palapaistia ja porsaan ulkofileepihvejä (kaikki alennuksessa päivämäärän vuoksi). Luulin ostavani ihan pelkkää lihaa, ja vasta kotona ryhtyessäni valmistamaan pihvejä huomasin, että käsittelemättömän näköisiin ulkofileepihveihin olikin lisätty vettä, suolaa, hapettumisenestoainetta, kasvikuitua, glukoosia, stabilointiainetta ja happamuudensäätöainetta! Olen yleensä hyvin tarkka tuoteselosteiden suhteen, mutta ei tullut edes mieleeni, että liha olisi jotain muuta kuin lihaa... Sitä paitsi tarkemmin katsoen lihan alkuperämaa olikin Saksa, vaikka valmistaja oli suomalainen. Olen pyrkinyt ostamaan kotimaista lihaa ekologisista syistä: lähellä tuotettua ruokaa on tarvinnut kuljetella vähemmän.
"Ruokapyramidihuijaus" sai minut taas aktiivisemmin kiinnittämään huomiota paitsi ruoan terveellisyyteen myös eettisiin kysymyksiin ja ennen kaikkea siihen valtaan, joka ruokateollisuudella ja marketeilla on syömisiimme. Kaupan valikoima määrää aika pitkälle, mitä syödään! Niinpä kaikki, mikä lisää omavaraisuutta ja toimii ohi suurten ketjujen, on anarkistista ja vallankumouksellista toimintaa: marjastus, itse kasvattaminen, suoraan tuottajilta ostaminen, vaihtokauppa, pienten liikkeiden suosiminen...