Kesäruokaa

Ruokaohjeet ja muu ruokakeskustelu; terveyteen liittyvät ruokavaliot Terveys, kauneus ja hyvä olo -otsikon alla.

Kesäruokaa

ViestiKirjoittaja Tiina H » 28 Touko 2016, 15:25

Millaisia ruokia te laitatte kesällä? Minusta tuntuu, että tällaisina päivinä kuin nyt, aurinkoisina ja lämpiminä, ei ole oikein nälkäkään päivisin eikä varsinkaan jaksa laittaa ruokaa. Alkuillasta syömme sitten lämpimän aterian. Jos alkaa olla uutta satoa, laitamme jotakin kasvishöystöä, -keittoa tai muuta nopeaa. Eilen paistoin pannulla sipulin, pari pientä porkkanaa ja paksoin chilin ja valkosipulin kanssa ja suolaksi soijakastiketta. Lisäksi keitin kikhernenuudeleita.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Kesäruokaa

ViestiKirjoittaja Vanilja » 29 Touko 2016, 13:35

Teitä onnellisia siellä lämpimässä, täällä on nyt ihan pilvistä ja aika viileää :) . En minäkään viitsisi kesällä paljon kokkailla. Kasviksia tulee syötyä enemmän kuin muulloin, etenkin sitten, kun kasvimaa ja -huone tuottavat jotain. Toisaalta tekee myös mieli suolaista. Sellaisia pasta- ja riisilisäkkeitä ei juurikaan tee mieli. Eli aika usein lihaa/kalaa/kanaa ja paljon kasviksia.
Vanilja
 
Viestit: 1128
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02

Re: Kesäruokaa

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 29 Touko 2016, 22:44

Kesällä tulee syötyä erityisen yksinkertaisesti. Uunimakkaraa (lihaisaa) syömme silloin tavallista enemmän, koska makkara on usein tarjouksessa. Jos hyviä vanhoja perunoita saa, teen paistikkaita (kuorineen uunissa kypsennettyjä perunoita) uunimakkaran seuraksi. Toisinaan saamme kalastavalta sukulaisperheeltä haukifilettä. Huonommista vanhoista perunoista voi vielä valmistaa perunakeittoa. Kun vanhat perunat menevät kerta kaikkiaan syömäkelvottomiksi, keitän lapsille makaronia, ja lisukkeena voi olla myös paistettua nuorta sipulia, kurkku-villivihannessalaattia tai kaupasta ostettuja salaatteja (aviomiehellä on tapana ostaa niitä silloin tällöin).

Uusien perunoiden tulo on meille aikuisille juhlaa. Monen viikon ajan syömme joka päivä uusia perunoita ja voita sekä makkaraa tai silliä, lisänä ehkä paistettua sipulia, ja huokailemme onnesta: niin yksinkertaista ja niin hyvää! Lapset kyllästyvät nopeammin ja alkavat kaivata etenkin perunakeittoa. Uusista perunoista se ei tule kunnollista (perunat kovettuvat keitossa), joten rupean jälleen laittamaan sitä vasta loppukesästä.

Meillä on harvoin jälkiruokaa, mutta marja-aikaan syömme lähes päivittäin marjoja jälkiruoaksi, joko ihan sinänsä tai kermavaahdon kanssa (ilman sokeria).
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3044
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Kesäruokaa

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 08 Kesä 2016, 18:02

Myös täytetyt ohukaiset ovat meillä alkukesän ruokaa, kun kunnon perunoita ei tahdo olla. Täytteeksi voi panna vaikka edellisten aterioiden tähteitä. Jauheliha ja pilkotut villivihannekset menevät hyvin.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3044
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27


Paluu Ruoka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron