Käsityöt

Eri aineiden oppimateriaaleille on omat ketjut. Huomaa, että yhteensä viestiketjuja on jo kaksi sivua!

Re: Käsityöt

ViestiKirjoittaja Tiina H » 15 Touko 2016, 17:03

Onko teillä ollut tarpeen tehdä jokin kaavoitus ja siitä koneompelutyö? Meillä tuli palautetta taannoin siitä vuodenvaihteen tapaamisesta, ja siinä tutkiva opettaja kirjoitti, että ei ole kaavoitusta harjoiteltu (eikä koneompelusta löydy mainintaa - tämä on varmaan väärinkäsitys, sillä onhan lapsi tehnyt koneella jo vaikka mitä ja niitä on ollut mukana ja myös mainittu päiväkirjoissa). Mutta se kaavoitus. Kun kävimme edellisessä tapaamisessa silloin vuodenvaihteessa, olivat ikätoverit juuri käsityötunnilla ja levittelivät lattialla kaavoja huppariin tai collegepuseroon. En ole huomannut kysyä, tarkoittaako kaavoitus, että pitää ihan alusta tehdä vaatteen kaavat vai ottaa jokin valmis kaava, jonka muokkaa itselleen sopivaksi. Sitäkin olen mietiskellyt, miten nyt, kun ops muuttuu: Jos on tekemättä jotakin, mitä on tavattu täällä päin kouluissa tehdä tietyillä luokilla, ja meillä on tekemättä, voiko niitä edelleen vaatia opsin muututtua?
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Käsityöt

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 16 Touko 2016, 16:18

Tähänkään asti ei ole voinut vaatia mitään tiettyä käsityötä ennen kuin päättötutkintoa varten; omat työt on voinut suunnitella opetussuunnitelman perusteiden hyvin väljissä puitteissa, ellei perhe sitten ole nimenomaan ilmoittanut etenevänsä kunnan opetussuunitelman mukaan. Kunnan käsityön opetussuunnitelmaa on toki kätevä käytttää osviittana, mutta sen noudattamista opettajalla ei ole oikeutta vaatia.

Ikävä kyllä päättötutkinnon suhteen opettaja on edelleen melkoinen hirmuvaltias; jonkun opettajan kanssa voi hyvinkin päästä neuvottelemalla molempia tyydyttävään päättötutkinnon suorittamistapaan, mutta joku voi vaatia täsmälleen tietynlaiset näyttötyöt.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3061
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Edellinen

Paluu Kotiopetus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron