Sivu 1/1

Kotioppijan kouluterveydenhuolto

ViestiLähetetty: 21 Marras 2016, 12:58
Kirjoittaja msv
Miten teillä tai teidän kunnassanne on järjestetty kotikoululaisten kouluterveydenhuolto? Ja hammastarkastukset?
Ja pitääkö asiassa olla itse aktiivinen vai miten asiat yleensä sujuvat?

Re: Kotioppijan kouluterveydenhuolto

ViestiLähetetty: 21 Marras 2016, 16:31
Kirjoittaja rumaelsa
Tilasin kotikoululaisille itse vuosittain ajan lastenneuvolan tarkastukseen (joskus saattoi jäädä jokin kerta väliin), joten tarkastuksia oli itse asiassa paljon useammin kuin koululaisilla! Ihan mielellään ottivat vastaan, vaikka se normaalikäytännöistä poikkesikin (senikäisethän eivät enää kuuluneet lastenneuvolan piiriin) - halusivat kai pitää silmällä, koska hieman pelkäsivät, että kotikoulusta olisi lasten kehitykselle haittaa! Tietysti olisi voinut tehdä niinkin, että olisi ottanut tarkastukset vain niille vuosille, jolloin koululaisillakin oli, noin kolmen vuoden välein.

Hammastarkastuksiin kutsumisesta jouduin aluksi muistuttamaan, koska kutsut kulkivat siihen aikaan koulun kautta ja laadittiin ilmeisesti koulun oppilasluettelon perusteella. Mutta sittemmin käytäntö kunnassa muuttui siten, että tarkastusaika tulee kaikille syntymävuoden mukaan suoraan kotiin ja koululaisten vanhemmat ilmoittavat itse poissaolon syyn kouluun.

Re: Kotioppijan kouluterveydenhuolto

ViestiLähetetty: 21 Marras 2016, 19:26
Kirjoittaja Tiina H
Täällä hammastarkastuskutsut tulevat kotiin automaattisesti, mutta muita tarkastuksia ei ole ollut. Tosin lapsi on käynyt vuosittain lääkärillä, joka hoitaa atopia-asioita, joten siinä samalla on tullut sitten tarkistettua perusjutut.

Re: Kotioppijan kouluterveydenhuolto

ViestiLähetetty: 05 Huhti 2017, 13:18
Kirjoittaja rumaelsa
Yksi ainoa asia on, josta kotikoululainen jää paitsi: 14 - 15-vuotiaille kirjoitettavan ilmaisen nuorison terveystodistuksen saa vain kouluterveydenhuollon kautta. :? Todistusta voi tarvita muun muassa mopokorttia, opiskelua tai työpaikkaa varten. Toki vastaavan lääkärintodistuksen pystyy hankkimaan terveyskeskuksesta, mutta se saattaa olla maksullinen.

Re: Kotioppijan kouluterveydenhuolto

ViestiLähetetty: 04 Heinä 2017, 20:11
Kirjoittaja msv
Kiitos vastauksista! Asia selvisi myös ihan käytännössä kun kävin ensimmäistä kertaa tapaamassa valvovaa opettajaa lähikoululla. Lapsellemme kuuluu siis kaikki kouluterveydenhuollon palvelut aivan kuten normikoululaisille. Kävimmekin jo kesän alussa terveydenhoitajan luona "kouluuntulo"-tarkastuksessa. Syksyllä tiedossa vielä käynti koululääkärillä.
Helpottavaa kun ne kuuluvat automaattisesti täällä myös kotikoululaiselle.