Oppimateriaaleja: katsomusaineet

Eri aineiden oppimateriaaleille on omat ketjut. Huomaa, että yhteensä viestiketjuja on jo kaksi sivua!

Oppimateriaaleja: katsomusaineet

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 03 Tammi 2014, 17:22

Tampereelta et:n oppikirjat tuntuvat olevan ahkerasti lainassa, joten meillä ei ole ollut varsinaista oppikirjaa ollenkaan. Olen haalinut aiheen mukaan muuta materiaalia. Tänä vuonna aiheena ovat maailman uskonnot, ja meillä on ollut käytössä lähikirjastosta löytynyt opus: Antonio Tellon, Jean-Pierre Palacion ja Daniel Coma-Crosin "Uskonnot". Valitettavasti se on melko huitaisten tehty - jopa asiavirheitä löytyy, ja esim. jo uskonto-käsitteen määrittely on hatara. Mutta kirja on joka tapauksessa ollut hyvä lähtökohtana.

Samaan aikaan luen lapsille "vapaa-ajan" lukemisena Catherine Clémentin kirjaa "Theon matka", joka on matkakertomuksen muotoon puettu (tosi paksu) romaani maailman uskonnoista. Runsaan tietosisällön vuoksi se on romaanina aika pitkäveteinen, mutta kuitenkin luultavasti elämyksellisempi kuin puhdas tietokirja. Kirjasta kyllä näkyy, että kirjailija on kotoisin katolisesta kulttuurista: kristinuskosta on ainakin toistaiseksi esitelty enimmäkseen katolilaisten näkemyksiä.

Filosofisten suuntausten opiskeluun sopisi varmaan mm. "Sofian maailma" (johon emme vielä ole tutustuneet)?
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3065
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Oppimateriaaleja: katsomusaineet

ViestiKirjoittaja Tiina H » 03 Tammi 2014, 19:58

^ Sofian maailma sopii varmasti hyvin, se on monipuolinen ja kiinnostavasti kirjoitettu.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Oppimateriaaleja: katsomusaineet

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 09 Maalis 2016, 17:04

(annimonni:) Et;n opetukseen hokasin lukion kirjoja Elämänkatsomustieto ja Lukion filosofia 2 Etiikka.

Myöskin dvd nimeltä Kundun on hyvä. Yksi meidän lempparielokuvista. Dvd:n takakannen teksti: Tiibet vuonna 1937. Amdon provinssissa elää pieni poika, Lhamo, joka viettää normaalia lapsuuttaan leikkien ja iloiten elämästään äitinsä kanssa. Samanaikaisesti Kiinan rajalla munkit etsivät kuumeisesti Dalai Laman reinkarnaatiota päätyen Lhamon ovelle. Ja niin Lhamosta tulee Kundun, 14. Dalai Lama ja hänen elämänsä tavallisesta pikkupojasta tulee muuttumaan. Eli 14. Dalai Laman Tenzin Gyatson elämäntarina.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3065
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Oppimateriaaleja: katsomusaineet

ViestiKirjoittaja Tiina H » 26 Maalis 2016, 13:35

Ei suoraan materiaalia, mutta tässä linkki luokanopettajaksi opiskelevien Opiskelijan ääni -blogiin Kalevan sivuilla. Iikka Ala-aho kirjoittaa otsikolla Uskonnottomien etiikka ei ole valmis, ja kirjoituksessaan hän pohtii elämänkatsomustiedon opetusta, koska aikoo opiskella pätevyyden myös et:n ja filosofian tuntiopettajaksi.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48


Paluu Kotiopetus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron