Toisinaan löytyy politiikan toimijoilta mukavan myönteistä suhtautumista kotiopetukseen! Perussuomalaisten nuorten 1. varapuheenjohtajan Aleksi Hernesniemen yleisönosastokirjoitus Aamulehdessä (20. 5. 2015) on suorastaan kotiopetukseen kannustava; se ilmestyi sopivasti heti sen jälkeen, kun ylioppilaskirjoituksissa loistavasti menestynyt entinen kotioppija oli päässyt otsikoihin, joten maaperä oli otollinen :
"KOTIOPETUS ON PERHEEN OIKEUS JA MAHDOLLISUUS
Koulukiusaaminen ja perheen yhdessäolo ovat eräitä syitä, miksi vanhemmat opettavat lapsiaan mieluummin kotona kuin koulussa.
Kotiopetuksessa lapsi saa yksilöllistä opetusta ja hän voi edetä omaan tahtiinsa. Koska häiriköintiä, koulumatkoja ja odottelua ei ole, koulupäivät ovat myös lyhyempiä. Kotiopetuksessa ei myöskään esiinny kouluväkivaltaa ja ryhmäpainetta, joita peruskoulussa ilmenee.
Suomessa kotiopetus on vielä pieni ilmiö, Yhdysvalloissa noin kaksi miljoonaa lasta ja nuorta on kotiopetuksessa. Hyvin monet tutkimukset osoittavat, että kotiopetuksessa olevat lapset pärjäävät mainiosti ja menestyvät jopa keskiarvoa paremmin. Kotioppijat saavat esim. SAT-tasotesteissä keskiarvoa parempia arvosanoja.
Kotioppimista on yritetty leimata perättömillä väitteillä kieroon kasvamisesta ja sosiaalisten suhteiden puutteesta. Näillä ei ole kuitenkaan tutkimustiedon valossa mitään perää. Päinvastoin - eräässä sosiaalisuutta ja itsetuntoa käsittelevässä tutkimuksessa kotioppijat saivat merkittävästi parempia tuloksia kuin koulua käyvät.
Kotiopetusta ei ole sidottu kotiin, vaan opetusta voi antaa missä vain: kirjastossa, museossa, urheilukentällä tai vaikka ulkomaanmatkalla. Tämä mahdolistaa uusiin ihmisiin tutustumisen.
Kotioppijoilla on myös vähemmän käytöshäiriöitä. Syy on tutkijan mukaan siinä, että kotioppijat pyrkivät imitoimaan vanhempien mallia, kun taas koulussa lapset ottavat mallia toisista lapsista. Eräässä tutkimuksessa kävi ilmi, että kotiopetuksen käyneistä kaksi kolmasosaa oli ryhtynyt yrittäjäksi.
Mitä johtopäätöksiä tulisi tehdä? Moni aikuinen valittelee ja katuu sitä, kuinka ei viettänyt tarpeeksi aikaa lastensa kanssa. Kotiopetus on oikeus ja mahdollisuus, johon vanhempien kannattaa tarttua."