Kultaa ja kunniaa kotikoululaisille

Eri aineiden oppimateriaaleille on omat ketjut. Huomaa, että yhteensä viestiketjuja on jo kaksi sivua!

Kultaa ja kunniaa kotikoululaisille

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 19 Touko 2015, 23:26

Kootaanpas tänne taas kotikoululaisten - omien ja muiden - saavutuksia (ketju oli myös vanhalla foorumilla)! Palkinnot ja ulkoiset saavutukset eivät ole tärkein asia, mitä lapsillemme toivomme, mutta toisaalta ne ovat sitä, mitä yhteiskunta arvostaa ja mikä saa julkisuutta. Yksi tapa nostaa kotiopetuksen profiilia siis tämäkin, ja tietenkin tuntuu rohkaisevalta, jos huomaa lapsensa joskus menestyvän myös ympäröivän yhteiskunnan kriteereillä... :)

Aloitetaan annimonnin viestillä, jonka siirsin sitaattiketjusta - hieno uutinen, joka on herättänyt huomiota tuttavapiirissä:

annimonni kirjoitti:Tämä nyt ei ole sitaatti, mutta innostava teksti kuitenkin. Kotikoulun käynyt 16-vuotias poika kirjoitti 10 laudaturia.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1305956100048


Muistaakseni Oppi omaan tahtiin -listalla joku kertoi muutama vuosi sitten, että heidän kotikoululainen oli voittanut jonkin valokuvauskilpailun ja siinä yhteydessä kotiopetus oli saanut myönteistä julkisuutta. Myös meille on ehtinyt kotiopetusvuosien aikana tulla muutama kunnianosoitus. Vanhempi poika sai aikanaan ahkeran 4H-kerholaisen stipendin ja on kaksi kertaa palkittu piirustuskilpailussa. Nuorin tytär sai samaten kahdesti palkinnon piirustuskilpailusta; häneltä on lisäksi julkaistu piirros kirjassa "Mummolan koneet". Nuorimmalla pojalla puolestaan oli viime syksynä valokuvanäyttely kirjastossa, ja häntä haastateltiin paikallislehteen.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3061
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Kultaa ja kunniaa kotikoululaisille

ViestiKirjoittaja Tiina H » 26 Maalis 2016, 13:31

No nyt en muista, kirjoitinko tästä johonkin yhteyteen. Lapsi osallistui joulun alla paikallisen Taito Shopin järjestämään, lapsille suunnattuun kilpailuun, jossa oli sarjoina kuvaamataide ja käsityö. Sarjoihin sai osallistua monella työllä. Molemmissa sarjoissa palkittiin yksi lapsi, ja kriteerinä oli osaaminen ikätasoon nähden. Hän voitti käsityösarjan amigurumi-muffinssilla, jonka oli itse suunnitellut ja virkannut. Kirjasi ohjeen tehdessään myös muistiin. Oli hyvin tyytyväinen ja ehkä vähän yllättynytkin, sillä nyt murrosiän riepotellessa itsetunto on välillä matalalla. :)
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Kultaa ja kunniaa kotikoululaisille

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 27 Maalis 2016, 20:27

Tiina, onpa ihanaa! :)
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3061
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Kultaa ja kunniaa kotikoululaisille

ViestiKirjoittaja annimonni » 29 Maalis 2016, 09:15

Peukku Tiinalle ja lapselle :)
annimonni
 
Viestit: 289
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47


Paluu Kotiopetus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron