Puutarhakuulumisia

Multasormien ja sellaisiksi aikovien ajatustenvaihtoa.

Re: Puutarhakuulumisia

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 19 Syys 2016, 11:17

Nyt paratiisiomenapuussa on sitten omenia niin, että oksat roikkuvat lähes maassa! Koko puu on punaisena. Täytyy ruveta keittämään sosetta!

Sain eräältä tuttavalta mansikan rönsytaimia, ja tein vanhaan, lahoamaisillaan olevaan puutarhakompostikehikkoon pienen mansikkamaan. Samaan kehikkoon panin viime syksynä muutaman ystävältä saadun talvivalkosipulin kynnen kasvamaan, ja sainkin tänä kesänä satoa: peräti kolme valkosipulia! :lol: Niistä taas yhden jaoin kynsiksi ja tökin mansikkamaan etureunaan. Lisäksi yksi valkosipuli kasvatti "siemeniä", jotka täytyy myös panna maahan lähipäivinä (en tiedä, onko jo liian myöhäistä?). Naapurista sain neljä piparjuuren ja kolme maa-artisokan tainta, jotka istutin eilen ison puutarhakompostikasan päälle, koska ne tarvitsevat syvän maan. Molemmat ovat kuulemma hyviä leviämään itsekseen.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1518
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Puutarhakuulumisia

ViestiKirjoittaja Tiina H » 19 Syys 2016, 12:24

Mahtava sato ompuista! :) Eikä ole liian myöhäistä istuttaa itusilmuja.
Tiina H
 
Viestit: 757
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Puutarhakuulumisia

ViestiKirjoittaja Tiina H » 12 Loka 2016, 10:07

Onko täällä muita, joilla on mahdollisuus kaivella multaa pihalla, parvekkeella, vuokrapalstalla tai vaikka sisällä ikkunalautaviljelyksissä?
Minä olen koettanut nyt viime aikoina tehdä talvea varten pihapuuhia. Istutin ison määrän kukkasipuleita, sillä ajatus keltaisesta, punaisesta ja oranssista keväällä tuo jo nyt iloa. Keräsin naapurin haravoimia lehtiä istutusalueille katteeksi ja siivosin kesän kukkineita ja kasvaneita kuten salkopapuja ja krasseja kompostiin. Seuraavaksi menen valmistelemaan paikan talvivalkosipuleille. Luonto on jo aivan valmistautumassa talveen. Etelämpänä on varmasti vielä kukintaakin, täällä värisävyt ovat kellanruskeasta ruskeaan ja harmaaseen, pakkanen on käynyt jo monena yönä ja kasvit vaipuneet lepoon.
Tiina H
 
Viestit: 757
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Puutarhakuulumisia

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 12 Loka 2016, 10:37

Kaupasta ostetut hehkuvan punaiset "äitienpäiväruusut" ovat kukkineet sitkeästi yöpakkasista huolimatta! Pari päivää sitten leikkasin viimeiset nuput maljakkoon, jotta ne jaksaisivat aueta. Samettiruusu lörpsähti melkein ensipakkasista, mutta orvokki kukkii kuin mitään ei olisi tapahtunut.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1518
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Edellinen

Paluu Piha ja puutarha

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron