Muovi

Organisointi, siivous, vaatehuolto, huonekasvien ja lemmikkien hoito yms.

Muovi

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 10 Maalis 2015, 16:02

Täältä löytyi linkki tutkimukseen, josta muistan lukeneeni aikaisemminkin:

http://www.kemikaalicocktail.fi/2015/02 ... -fiksumpi/

Puinen leikkuulauta tappaa bakteereja, muovinen voi suorastaan toimia niiden hautomona! Ja kuitenkin muovia on markkinoitu meille hygieenisyyden mielikuvalla - senhän voi pestä vaikka koneessa...
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1665
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Muovi

ViestiKirjoittaja Tiina H » 22 Maalis 2015, 14:42

Täytyy vielä lisätä, että puinen leikkuulauta on veitsillekin parempi kuin muovinen, ja kun se on tiensä päässä, sen voi nakata leivinuuniin ja polttaa pois.

Tästä tulee mieleeni, kun siskoni joskus teki ruokaa ja sekoitti sitä jollakin muovijutulla, joka oli tarkoitettu ruoanlaittovälineeksi (kovaa muovia varsi ja päässä sitten pehmeämpää muovia vispain). Nosti hämmentyneenä varren soosista: alaosa oli sulanut sekaan. Meni soosi roskiin. Ihan niin näkyvää ei aina ole se, mitä ylimääräistä ruokaan siirtyy, mutta mieluummin syön puun kuituja kuin muovia.
Tiina H
 
Viestit: 852
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Muovi

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 02 Maalis 2018, 20:13

Muovista on viime viikkoina puhuttu ja kirjoitettu paljon - aiheesta. Ilokseni huomaan olleeni jälleen vaistomaisesti oikeassa, kun en ole pystynyt sulattamaan väitteitä, että esimerkiksi mikrokuituiset hiihtoalusasut olisivat ylivertaisia villaisiin nähden! Varmasti mikrokuitu on joissakin suhteissa parempi, mutta villalla on omat etunsa. Tuskin ainakaan tarvitsee pelätä villahiukkasten tunkeutumista elimistöömme? :lol:

Kauppareissulla olen ruvennut kiinnittämään entistä enemmän huomiota ostoskärryyn kertyvän muovin vähentämiseen. S-marketissa hedelmäosastolle oli tuotu paperipusseja! Kaalit, banaaniniput, melonit ja yksittäiset hedelmät ovat tähänkin asti kulkeneet kotiin ilman pussia.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1665
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Muovi

ViestiKirjoittaja annimonni » 03 Maalis 2018, 10:17

Muovirakeitahan on vielä tosi monissa kosmetiikkatuotteissa ja suihkusaippuoissa. :( Niistä muovi pääsee huomaamatta livahtamaan vesistöihin.
Jossain kaupassa huomasin joskun biohajoavia pusseja hedelmäosastolla. Silloin ne pussit olivat maksullisia :shock:.
annimonni
 
Viestit: 246
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47


Paluu Kodin hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron