Meille tulee kanoja!

Organisointi, siivous, vaatehuolto, huonekasvien ja lemmikkien hoito yms.

Meille tulee kanoja!

ViestiKirjoittaja Ruusunen » 12 Syys 2014, 14:07

Olikohan tämä nyt oikea paikka tälle aiheelle? Saa siirtää jos tarvitsee :)

Me olemme mieheni kanssa unelmoineet kauan omavaraisuuden lisäämisestä, kanojen, vuohien, lampaiden ja jopa lehmän tai parin ottamisesta. Eilen näin ilmoituksen, joss myytiin 5 kesäkanana ollutta alle vuoden ikäistä kanaa 25 eurolla ja emme enää voineet vastustaa houkutusta. Menimme katsomaan niitä ja maksoimme käsirahan. Kanat noudetaan parin viikon sisällä, kunhan saamme vähän kunnostettua niiden kanalaksi tulevaa vanhaa tallia. Nehän maksavat itsensä ja ruokansa pian takaisin, kun muutenkin ostamme aina luomumunia. Ja ystäväni on luvannut vaihtaa naudanlihaa maitotilaltaan muniin :D

Mutta huh, miten saamme aikaa niiden hoitamiseen, kun on lapsi, joka tarvitsee paljon huomiota, muitakin lemmikkejä ja vielä olemme sijaiskotina eläinsuojeluyhdistyksen kissoille!? Mutta haluamme yrittää, koti vain on ihan kaaos ja remonttikin menossa. Mieheni tosin aloittaa maatalousalan opiskelut ja aikoo maaseutuyrittäjäksi, jotta voi tehdä kotoa käsin töitä ja tuoda elantoa meille eläinten ja viljelysten kautta.

Onko teillä muilla kanoja kellään?
Ruusunen
 
Viestit: 31
Liittynyt: 05 Marras 2013, 14:02

Re: Meille tulee kanoja!

ViestiKirjoittaja Pirjo » 12 Syys 2014, 16:21

Meillekkin on tulossa kanoja, lampaita ja vuohia heti kun saamme kunnostettua vanhaa sikalaa. Muutimme siis heinäkuussa Espoosta Orimattilan Mallusjoelle miehen vanhempien luovuttua tilasta. Sikoja täällä ei ole ollut enää vuosiin, joten sikala on aika kamalassa kunnossa ja rojua täynnä. Talo on ollut nyt ensisijaisesti rempan alla, mutta sikalaan siirrymme heti kun kodin saa edes johonkin kuntoon. Kerropa kokemuksia kun kanat saapuvat!
Pirjo
 
Viestit: 34
Liittynyt: 01 Marras 2013, 12:08

Re: Meille tulee kanoja!

ViestiKirjoittaja Ruusunen » 13 Syys 2014, 09:06

Kiva kuulla, että samankaltaisia suunnitelmia on tällä palstalla jollain toisellakin :D Mekin suunnittelemme vuohien ja lampaiden hankintaa, varsinkin haluaisimme omaa maitoa vuohesta.

Onko teillä aiempaa kokemusta maatilan ja eläinten pitämisestä?
Ruusunen
 
Viestit: 31
Liittynyt: 05 Marras 2013, 14:02

Re: Meille tulee kanoja!

ViestiKirjoittaja Pirjo » 18 Syys 2014, 09:46

Miehen osalta on kokemusta lähinnä viljelystä ja minähän olen pääkaupunkiseudulla asunut koko ikäni eli käytännön kokemusta ei löydy yhtään. Nellin kanssa olemmekin lukeneet nyt kovasti kyseisistä eläimistä kaikkea mahdollista, että meillä olisi edes teoria hallussa. Keskustelupalstoilta esim. munanetti löytyy paljon ihan perusvinkkejä kanojen pidosta. Ei ainakaan teoria tasolla tunnu kovin vaikealta, käytäntöhän voi sitten kyllä yllättää! Kun nyt saisi tuon sikalan raivatuksi...

Jokos teidän kanat ovat saapuneet?
Pirjo
 
Viestit: 34
Liittynyt: 01 Marras 2013, 12:08

Re: Meille tulee kanoja!

ViestiKirjoittaja Ruusunen » 26 Tammi 2015, 17:38

Olen ihan unohtanut käydä kertomassa täällä kuulumisia :oops:

Meille tuli syksyllä kanoja - ja lisää kanoja - ja LISÄÄ kanoja :D On totta, mitä toiset harrastajat sanovat, että kannattaa alusta asti järjestää tilaa laajentamiselle, sillä kanaharrastus vie helposti mukanaan :lol: Meillä on nyt 14 kanaa ja 2 kukkoa. Ne melkein kaikki ovat nyt talvitaulolla munimisessa, joten munia ei tule joka päivä ja silloinkin kun tulee, vain 1-2. Pitäisi nyt saada munatuotanto käyntiin! Ihania ovat olleet, pidetään linnuista kovasti, siksi niitä onkin lisää tullut. Meillä on erirotuisia ja sekarotuisia maatiaiskanoja ja 4 teollisuuden hampaista pelastettua valkoista hybridiä.

Vuohiakin tuli ensin 3 ja sitten vielä yksi eläkeläisvuohi ystäviltä. Ihania olentoja! :) Meidän poika leikkii niiden kanssa piilosta pihalla lumihangessa, ne kiipeilevät selkään ja syliin ja syövät ja nyppivät vaatteita. 2 on lypsävää kuttua joten maitoa tulee ja juuston tekoa harjoittelen. Töitä riittää, kunpa saisi jotenkin näistä elatuksen. Mutta nautimme kanalassa/kuttulassa touhuamisesta kovin, ainakin tulee liikuttua tehokkaasti joka päivä ;)
Ruusunen
 
Viestit: 31
Liittynyt: 05 Marras 2013, 14:02

Re: Meille tulee kanoja!

ViestiKirjoittaja Pirjo » 24 Elo 2015, 15:48

Meillä on nyt parin kuukauden kokemus lemmikki lampaiden pidosta. Olen kyllä jo vitsaillut, että jos lampuriksi alkaisi, senverran ihastuttavia olentoja ovat. Alkuun olivat todella arkoja ja juoksivat vain karkuun kun lähestyi, mutta nyt hakeutuvat rapsutettaviksi oikein joukolla. Uuhia ovat ja olenkin jo miettinyt, että jos vaikka vuokraisi pässin joksikin aikaa neideille seuraksi ja saisi vaikka karitsoja.

Kanoja ei vielä ole, mutta viirisiäisiä saapuu ensi viikolla. Eläimet todellakin vievät mukanaan, hankit ensin pari ja seuraavaksi niitä onkin sitten jo parikymmentä. :D
Pirjo
 
Viestit: 34
Liittynyt: 01 Marras 2013, 12:08


Paluu Kodin hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa