Sivu 1/1

Hillo- ja säilykevinkkejä

ViestiLähetetty: 17 Elo 2020, 06:38
Kirjoittaja rumaelsa
Aloitan tällaisen ketjun uuden keksinnön innoittamana... Ostin eräänä päivänä kokeeksi kilon kreikkalaisia kirsikoita 2 eurolla; rakastan kaikkea kirsikkaesanssilla maustettua, ja ajattelin, että saisin samantyyppiseltä maistuvaa hilloa. Hillo osoittautui kuitenkin mauttomaksi, ja pohdin, millä saisin siihen lisää makua. Sekoitin mukaan suunnilleen yhtä paljon mustia viinimarjoja ja kourallisen vadelmia ja keitin uudelleen. Mutta mustaherukka on maultaan niin vahva, että se peitti kaiken muun alleen!

Keksin kokeilla hillon maustamista. Kaapissa oli ikivanhoja aromipulloja, ja mielestäni sopivimmilta vaikuttivat rommiesanssi ja karvasmanteli. (Rommiesanssia ostin muinoin voidakseni tehdä jäätelökoneella rommirusinajäätelöä, ja karvasmanteliöljy kuuluu johonkin vanhaan kakkuohjeeseen.) Heittelin summamutikassa aromeja sekaan - aika runsaasti, koska arvelin niiden 15 - 20 vuoden aikana :lol: laimistuneen. Rommi ei juurikaan valmiissa hillossa maistunut, mutta karvasmanteli antoi täsmälleen kaipaamani kirsikkaisen maun!!!

Re: Hillo- ja säilykevinkkejä

ViestiLähetetty: 31 Tammi 2022, 13:41
Kirjoittaja rumaelsa
Tyttäret ovat innokkaita säilöjiä. Nuorimman tyttären jääkaappi on syksyisin niin täynnä pulloja ja purnukoita, että sinne mahtuu tuskin mitään muuta! Hän on kokeillut muun muassa hillojen maustamista inkiväärillä ja kanelilla. Vanhimmalta tyttäreltä sain joululahjaksi kuivattua minttua, pihlajanmarjamarmeladia, vaniljalla maustettua kuusenkerkkäsiirappia, sokeroituja ruusunlehtiä, suolasieniä ja kuivattuja sieniä sekä mausteista ja kuivatuista, jauhetuista tateista valmistettua seosta, jota voi ripotella ruokiin. Keksin kokeilla tattimausteseosta voileivän päällä, kun ei ollut mitään leikkeleitä, ja se antoi todella hienon maun!