Kirjoittaja Tiina H » 18 Loka 2021, 11:04
^ Kyllä leivinuuni on tosi kätevä! Melko pienellä lämmöllä yön yli tai vähän isommalla parissa - kolmessa tunnissa valmistuu myös esimerkiksi uunipuuro tai jonkinlainen keitto. Me olemme tehneet usein linssikeittoa tai hernekeittoa. Oikein hyvä tulee vaikka, kun pistää pataan sipulia, porkkanaa ym. ja vihreitä linssejä, vettä, ehkä ketsuppia tai tomaattia, suolaa, ehkä mieluisia yrttejä, pari laakerinlehteä ja muutaman maustepippurin. On myös edullista ruokaa, eikä tarvitse vahtia kuin sitä, ettei vesi kiehu kokonaan pois. Jos kansi on sopiva, ei niin pääse käymään.
Myös kuivatukseen leivinuuni tai sen panko on kerrassaan hyvä. Voi kuivattaa juureksia suikaleina, siivuina tai raasteena, viherjauheen aineksia kuten porkkanan naatteja, nokkosta, horsmaa, poimulehteä, teeaineksia, lehtikaalia palasina, joitakin sieniä ja marjoja, yrttejä, hedelmiä, mitä nyt tarvitseekin.