Kirjoittaja Tiina H » 19 Maalis 2020, 10:40
Ei suoraan ruoanlaittoon mutta ruokahuoltoon vinkiksi tyttären keksintö. Meitä on perheessä kolme. Ruokavaliomme on sama, mutta yhdellä on syömishäiriö ja yksi pitää tosi paljon esimerkiksi pitsasta, ranskanpotuista ja purilaisista. Minä taas haluaisin kokata sen mukaan, miten on aineksia saatavilla. Ruokailut ovat olleet usein ahdistavia ja riitaisiakin, ja sen miettiminen, mitä ruoaksi milloinkin, on aiheuttanut eripuraa. Tytär ehdotti, että jokaiselle on kaksi omaa ruokapäivää, jolloin saa valita, mitä on päivälliseksi, ja yksi ylimääräinen päivä on jämäruokapäivä. (Mahdollisia jämiä syödään toki lounaaksikin tms. sen mukaan, mikä kellekin maistuu.) Jos jollekin päivälle on valittuna ruoka, joka ei jollekulle maistu, silloin keitetään hänelle pastaa ja voi ottaa sen kanssa pestoa tai ketsuppia, tai voi vaikka tehdä voileivän. Muuten ei aleta kokata ylimääräistä, ja toisen valinnasta ei purnata, koska jokainen tietää, että oma ruokapäivä on pian. Tätä on nyt jokunen viikko pyöritetty, ja riitely ja ahdistus ovat vähentyneet tosi paljon. Olen hyvin helpottunut tästä.