Rooibos

Ruokaohjeet ja muu ruokakeskustelu; terveyteen liittyvät ruokavaliot Terveys, kauneus ja hyvä olo -otsikon alla.

Rooibos

ViestiKirjoittaja Vanilja » 18 Marras 2016, 10:50

No niin, tällaisia vaikutuksia niillä mma Ramotsweilla nyt on: aloin miettiä, minkälaista mahtaa olla rooibos-tee (tai eihän se kai oikeasti teetä ole)? Onko teillä kokemusta? Kannattaisiko ostaa ja kokeilla? Sen luin, että kofeiinia siinä ei ole ja tuli mieleeni, että miksi sitä sitten joisin :lol: . No vitsi vitsinä, mutta aamulla ja päivällä kyllä maistuu kahvi ja musta tee, mutta voisihan tuota rooibostakin kokeilla välillä, en minäkään sitä kofeiinia ihan ylettömästi halua nauttia. Siinä ei ilmeisesti ole myöskään tanniineja, mutta eivätpä ne nyt minua viiniharrastajaa ole haitanneet. Mutta jos on muuten hyvää eikä maksaisi maltaita, niin olisi hauska kokeilla :) .
Vanilja
 
Viestit: 863
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02

Re: Rooibos

ViestiKirjoittaja Tiina H » 18 Marras 2016, 11:44

Ei ole kallista ja maistuu mukavalta jo ihan itsessäänkin, pehmoiselta ja lämpöiseltä ja ehkä hieman hunajaiselta. Rooibostakin on saatavana toki maustettuna, ja kannattaa niitäkin maistella joskus. Sitä näyttää olevan pussitettuna monenlaista. Meillä on irtorooibosta, ja luullakseni sitä saa tavallisista ruokakaupoista jo irtona eikä pussi"teenä". Itse olemme hankkineet rooiboksen kuten teenkin yleensä paikallisesta teekaupasta tai kehitysmaakaupasta. Varmaan löytyy myös luontaistuotekaupoista tai muista, jotka myyvät erilaisia tee- ja haudukejuomia.
Tiina H
 
Viestit: 1037
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Rooibos

ViestiKirjoittaja Vanilja » 18 Marras 2016, 12:00

Kiitos. Taidankin katsoa sitä, kun käyn illemmalla ruokakaupassa!
Vanilja
 
Viestit: 863
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02

Re: Rooibos

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 18 Marras 2016, 12:58

Rooibosta saa tosiaan nykyään lähes joka ruokakaupasta pusseina ja isommista myös irtoteenä. On tarjolla maustamatonta ja monella lailla maustettua. Esimerkiksi Lidlin ja Pirkan pussirooibokset ovat edullista.

Olen jo vuosia juonut rooibosta, koska olen havainnut itseni kofeiiniyliherkäksi. Aamuisin juon kupin tai pari vihreää teetä, mutta sen jälkeen koko päivän rooibosta. Rooibos on janojuomanikin, sillä kaksi viimeistä raskautta jättivät pysyvän vastenmielisyyden vettä kohtaan - en pystynyt raskausaikana juomaan vettä, koska sen hajukin (? ) sai minut juoksemaan oksentamaan! Pidän käsilaukussa muutaman pussin aina mukana siltä varalta, että jossain kyläpaikassa tai kahvilassa ei ole kofeiinitonta teevaihtoehtoa. Tosin rooibos on löytänyt hyvin tiensä myös kahviloihin, ja mikäli sitä ei ole tarjolla, ehdotan aina, että sitä kannattaisi hankkia.

Erittäin hyvä puoli rooiboksessa on, että se tuoksultaan ja maultaan muistuttaa paljon "oikeaa" teetä. Tee on koko aikuisikäni ollut minulle myös seurustelujuoma: teekupposen ääressä juttu luistaa ystävän kanssa. Piintyneenä teenjuojana en jotenkin saanut muista yrttiteistä samaa tunnelmaa... :D
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2290
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Rooibos

ViestiKirjoittaja Vanilja » 21 Marras 2016, 10:16

No niin, nyt on muutama rooiboskupponen juotu :) . Löysin kaupasta monta lajia rooibosta, mutta maustamatonta en lainkaan. Valitsin luomuirtoteen, jossa on kamomillaa ja jotain hedelmäöljyä, mutta pakkauksesta päättelin, että sitä ei ollut maustettu niin reilulla kädellä kuin moni muu. Kyllä se vähän kamomillalta maistuu, mutta kyllä siinä vahvasti maistuu myös "jokin muu" ja se on sitten varmaan se rooibos. Sen minä ja esikoinen huomasimme, että rooibos tuoksuu paljon voimakkaammin kuin muu tee. Siitä tulee ihan kiva olo. Mma Ramotswe aina kuvaa, kuinka rooibos virkistää ja kyllä se virkistää, mutta ei sellaisella "jysäyttävällä" tavalla kuin kofeiini. Ehkä se virkistää niin kuin vesi silloin kun on janoinen. Joissain painonhallintaoppaissa ym. sanotaan, että ihmiset usein juovat liian vähän ja pelkkä vesi auttaisi silloin virkistymään, ei siihen naposteltavaa edes tarvitsisi. Mies on joulukuussa lähdössä taas työkavereidensa kanssa päiväksi Tallinnaan ja taidankin pyytää häntä etsimään edullista rooibosta :) .
Vanilja
 
Viestit: 863
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02


Paluu Ruoka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron