Tuore basilika

Ruokaohjeet ja muu ruokakeskustelu; terveyteen liittyvät ruokavaliot Terveys, kauneus ja hyvä olo -otsikon alla.

Tuore basilika

ViestiKirjoittaja annimonni » 30 Kesä 2016, 17:00

Miten olette käyttäneet tuoretta basilikaa?
annimonni
 
Viestit: 231
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47

Re: Tuore basilika

ViestiKirjoittaja Tiina H » 30 Kesä 2016, 19:21

Olemme silpunneet sitä tomaattipohjaisiin sooseihin ja tomaattikeitton ihan lopuksi tai suoraan lautaselle annoksen päälle tai salaattien joukkoon. Erityisen hyvää se on tomaatti-sipulisalaatissa.
Tiina H
 
Viestit: 711
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Tuore basilika

ViestiKirjoittaja Tiina H » 22 Elo 2016, 07:03

Jos basilikaa tulee oikein paljon, siitä voi tehdä pestoa. Sitä voi myös säilöä, ja siihen pakastus saattaa olla kuivaamista parempi konsti, sillä basilikan aromi haihtuu kuivatessa ehkä herkemmin kuin pakastuksessa. Jollakin konsteinhan kyllä kaupassa myytävä kuivattu basilika on kuivattu :D, joten jos on hyvä mahdollisuus kuivattaa yrittejä, varmasti kannattaa koettaa myös basilikan kuivaamista.
Tiina H
 
Viestit: 711
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48


Paluu Ruoka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron