Ruokahuijauksia

Ruokaohjeet ja muu ruokakeskustelu; terveyteen liittyvät ruokavaliot Terveys, kauneus ja hyvä olo -otsikon alla.

Ruokahuijauksia

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 07 Syys 2014, 23:02

Viisaskin voi mennä vipuun - ajattelin viimeksi kaupassa, että jättäisin marinoidut, lisäaineilla kyllästetyt lihat hyllyyn, ja valitsin jauhelihaa, porsaan palapaistia ja porsaan ulkofileepihvejä (kaikki alennuksessa päivämäärän vuoksi). Luulin ostavani ihan pelkkää lihaa, ja vasta kotona ryhtyessäni valmistamaan pihvejä huomasin, että käsittelemättömän näköisiin ulkofileepihveihin olikin lisätty vettä, suolaa, hapettumisenestoainetta, kasvikuitua, glukoosia, stabilointiainetta ja happamuudensäätöainetta! :x Olen yleensä hyvin tarkka tuoteselosteiden suhteen, mutta ei tullut edes mieleeni, että liha olisi jotain muuta kuin lihaa... Sitä paitsi tarkemmin katsoen lihan alkuperämaa olikin Saksa, vaikka valmistaja oli suomalainen. Olen pyrkinyt ostamaan kotimaista lihaa ekologisista syistä: lähellä tuotettua ruokaa on tarvinnut kuljetella vähemmän. (Siirsin tämän pätkän tähän uuteen ketjuun, kun samantapaisia huijatuksi tulemisen kokemuksia on kertynyt lisää.)

Pari viikkoa sitten Tampereella satuimme paikalle, kun Valio jakoi ilmaisnäytteitä uudesta Yujusta - lapset saivat kukin pullon "Hedelmäistä vilvoitusjuomaa". Kotona vasta katselimme niitä tarkemmin, ja ainoa vähänkään hedelmää muistuttava ainesosa oli porkkanamehutiiviste värjäysaineena; muuten "hedelmäisyys" tuli aromeista. Valion uudet juomat ovat siis suoraan sanoen sokeroitua, aromeilla maustettua maidonsekaista vettä!

Kun olemme törmänneet tällaiseen humpuukiin, lapset ovat innostuneet tutkimaan tuoteselosteita. Hiljattain vanhempi poika havaitsi, että hänen ostamansa lihapullapurkki sisälsi vain 10 % lihaa... (Lapset ovat innokkaita survivalisteja ja keräävät elintarvikevarastoja! :) )
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2290
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Paluu Ruoka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron