Kirjoittaja Vanilja » 19 Syys 2021, 17:03
Teen kotijäätelöä kermasta, kananmunista, tomusokerista, vaniljasokerista ja sitten siitä makuaineesta mitä siihen haluaa (rouhittua suklaata, marjasosetta...). Se on siis varsin perinteistä jäätelöä, mutta ilman lisäainekimaraa. Ennen tätä ohjetta luulin, että jäätelön tekemiseen tarvitaan jäätelökonetta. Tämä seos siis laitetaan vain kannelliseen astiaan, mielellään kaupan muoviseen jäätelörasiaan, jossa on ohuet reunat. Ja sitten sekoitetaan muutaman kerran. Aamupäivällä jos tekee, illalla saa jäätelöä.
3 kananmunaa, 3 dl kermaa, 2 dl tomusokeria, makuaine (kannattaa lisätä vähän kerrallaan ja maistaa aina välillä)
Vaahdota valkuaiset. Vaahdota keltuaiset tomusokerin kanssa. Vaahdota kerma. Yhdistä nämä ja lisää makuaine.