En muista, olenko ikinä elämässäni nähnyt pihlajissa näin paljon marjoja! Rastaat ovat pistelleet poskeensa ne vähät puutarhamarjat, joita tänä vuonna tuli, mutta pihlajanmarjoista ja omenoista keitin hieman hyytelöä. Siihen tarvittiin raakoja, hyvin happamia omenoita, eikä täällä muita olekaan!
Hyytelöstä tuli uskomattoman hyvää. Pihlajanmarjojen perkaaminen tosin oli hidasta, koska joukossa oli huonoja, joita en tahdo sekaan. Marjat ja omenat siivilöidään hyytelöstä pois, mutta nuukana tietysti käytin ne pirtelöön - heittelin sekaan, mitä kaapeista sattui löytymään: piimää, kermaa, mustikkamehun jämät, avokadoa, viherjauhetta... Pihlajanmarjan karvaus pehmeni keitettäessä miellyttäväksi, joten pirtelössäkin oli karvautta vain juuri sopivasti.