Kävimme suunnilleen kuukausi sitten nuorimman tyttären kanssa puolukkametsässä, mutta silloin kaikki puolukat eivät vielä olleet kypsiä. Pois lähtiessämme kävin viereisen kallion päällä keräämässä jäkäliä ikkunan väliin ja huomasin, että kalliolla puolukat olivat aivan kypsiä. Valitettavasti pääsin vasta viime viikolla uudelleen paikalle, ja silloin puolukat olivat kadonneet - parempiin suihin varmaan, siis eläinten. Onneksi löytyi lohdutukseksi suppilovahveroita kallion kupeesta!
"Emännän tietokirja" 1950-luvun lopulta muuten pitää suppilovahveroa "huononlaisena ruokasienenä"! Samassa kirjassa kehutaan kovasti jauhosientä, joka tosiaan onkin mainio sieni, mutta harmillisen tuntematon. Varmaankin valkoinen väri pelottaa, vaikka jauhosieni on muodoltaan erityisen tunnistettava, kantarellin mallinen. Hyvinä ruokasieninä mainostetaan muun muassa kolmea kärpässienilajia! Jopa punaista kärpässientä teos pitää "näkyisänä ruokasienenä, joka maistuu lähinnä linnun lihalle", ja mainitsee, että sitä on valmistettu ruoaksi ainakin Järvenpään kotitalousopettajaopistossa...