emalista.fi

Suosittele kahvi- ja ruokapaikkoja!

Kirjojen, elokuvien yms. herättämiä ajatuksia, ihania paikkoja, matkailuelämyksiä jne.

Suosittele kahvi- ja ruokapaikkoja!

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 27 Kesä 2016, 12:29

Jos satutte ajelemaan Myrskylässä päin, poiketkaapa kirkon vieressä sijaitsevaan nuorisoseurantalon kesäkahvilaan! Kahvi ja itse leivotut leivonnaiset ovat tavattoman halpoja ja ympäristö nostalginen ainakin sellaiselle, joka on viettänyt nuoruutensa kesälauantait seurantalojen tansseissa... :D

Tampereelta suosittelen Linkosuon kahvilaa Hämeenkadulla - kannattaa kokeilla tataarien ruokaperinteeseen pohjautuvaa pärämäts-lihapiirasta kaikilla mausteilla ja varautua tuliseen makuelämykseen! Pyynikin näkötorni ja sen kahvila ovat tunnelmallinen elämys. Näkötornin kahvilan munkit ovat maineensa veroisia, mutta niistä alkoi jäädä paha maku suuhun 1990-luvulla, jolloin minulle selvisi, että pimeän työvoiman käyttö oli paikassa enemmän sääntö kuin poikkeus. :? En tiedä, onko omistaja tai tyyli sittemmin muuttunut.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2918
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Suosittele kahvi- ja ruokapaikkoja!

ViestiKirjoittaja Tiina H » 29 Heinä 2016, 22:43

Oulussa voin suositella yksityistä pientä Tähtijätski-nimistä jäätelöbaaria (Pakkahuoneenkatu 5), joka on auki vuoden ympäri. Kotitekoisen, herkullisen jäätelön lisäksi sieltä saa joitakin leipomuksia ja juotavia. Mukava paikka on myös Tähtitornin kahvila (Tuiran silloilla), joka on auki vapusta jonnekin ehkä elo-syyskuulle. Se on leppoisa kirjakahvila, jossa voi rauhassa lueskellakin. Sitten Ainolan puiston kupeessa Rauhalan vieressä oleva Tuba (Mannenkatu 2) on mukava paikka myös, sieltä saa monenlaista hyvää ruokaa. Ja jos haluaa syödä oikein hyvin ja vähän hienommin, on ravintola Istanbul Oriental (Kauppurienkatu 11) oiva valinta, ihana.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Suosittele kahvi- ja ruokapaikkoja!

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 26 Kesä 2017, 17:35

Myrskylässä ei tänä vuonna ollutkaan kesäkahvilaa, kun olisimme taas halunneet poiketa sinne... :( Sen sijaan Orimattilan Cafe Misakossa, joka ei rakennuksen ulkonäöllä tai sisustuksella hurmaa, on todella herkulliset pullat!

Yleisesti ottaen kävisin mieluiten pienissä, persoonallisissa ja kodikkaissa kahviloissa, ja ihastun aina, kun näen, että jossakin tien vierellä on pieni kesäkioski tai kyläkauppa. Mutta aviomies on tottunut työssään käyttämään huoltoasemien baareja, joiden pihaan pääsee kuorma-autolla... :lol: Minusta olisi mukavampi tukea pienyrittäjiä kuin jättiketjuja, ja huoltoasemista puuttuu lähes kokonaan paikallisväri.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2918
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27


Paluu Elämyksiä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron