Lasten omat jutut netissä

Parhaat lastenkirjat ja -elokuvat, leikit, laulut, touhut, askartelut jne. Edulliset koko perheen vierailukohteet ja lomapaikat.

Lasten omat jutut netissä

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 30 Marras 2016, 14:22

Ehkä teidän muidenkin lapset ovat julkaisseet jotain netissä? Meidän kuopus on toistaiseksi kirjoittanut yhden suurvaltapoliittisen (!) jutun: http://poikienkirjoituksia.blogspot.fi/ (blogiin on tarkoitus vähitellen panna muitakin poikien kirjoituksia, myös kaunokirjallisia tuotoksia).

Lisäksi kuopus on julkaissut muutaman animaation YouTubessa, kun pikkuserkku auttoi yksittäisten kuvien yhdistämisessä filmeiksi; ensimmäiset animaatioista on kuvattu ainakin pari vuotta sitten, ja selvästi huomaakin, että osa on jo taidokkaampia: https://www.youtube.com/channel/UCeb6XI ... RcawFVBNwA - tilatkaa ja tykätkää! Kamera on siskon, ja seuraavan kerran pikkuveli saa kuulemma käyttää sitä, kun tilaajia on kymmenen... ;)

Intohimoinen kiinnostus sota-aiheeseen näkyy näissäkin! Poika on myös oikeasti kiinnostunut sotahistoriasta. Hän on muun muassa rakentanut mielikuvituksen pohjalta Stalingradin pienoismallin, jota voi käyttää sekä leikkeihin että animaatioiden kuvaamiseen.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3061
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Lasten omat jutut netissä

ViestiKirjoittaja Vanilja » 02 Joulu 2016, 09:35

Olipas muuten hyviä animaatioita :) . Voisin ainakin meidän kuopukselle näyttää nuo. Punaisella legolla saa hyvin näkyviin, milloin aseella ammutaan, enpä olisi itse tullut ajatelleeksi :) .
Vanilja
 
Viestit: 1131
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02

Re: Lasten omat jutut netissä

ViestiKirjoittaja Tiina H » 18 Marras 2018, 19:38

Tämän vuoden Oskari-gaalan elokuvat voi käydä katsomassa netissä. Oskari-gaalan sivu löytyy Kulttuuritalo Valveen sivuilta täältä. Gaala meni jo ja elokuvia palkittiin viime perjantaina, mutta elokuvia voi katsoa sivulla olevien linkkien kautta YouTubesta. Minuun vaikutuksen tekivät etenkin elokuva The Headphones, joka löytyy alakoulun sarjasta noin kohdasta 1.55 lähtien, ja Joulun taikaa, joka on yläkoululaisten sarjassa ja sen verran paljon genrensä edustaja, että sopii vain yläkouluikäisille ja vanhemmille. Molemmat saivat myös palkinnon, joten en ole ainoa niistä vaikuttunut. Tytär pääsi nyt syksystä alkaen ryhmään, jossa on valtaosa tuon jälkimmäisen elokuvan tekijäporukasta. Hienoa oppia nuoremmalle vanhemmilta, kokeneemmilta tekijöiltä. Entinen tosi kiva kerhokaveri on myös ensin mainitussa elokuvassa, sen loppukuvassa.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Lasten omat jutut netissä

ViestiKirjoittaja Tiina H » 02 Joulu 2018, 01:23

Saako tänne linkata kerhossa tehdyn? Se on tehty porukalla siellä, on YouTubessa kyllä avoimesti katsottavissa.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Lasten omat jutut netissä

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 03 Joulu 2018, 13:44

Ilman muuta! Muistin tuon aiemmin toiseen ketjuun lähettämäsi viestin, ja ajattelin siirtää senkin tähän. En ole itsekään muistanut viime aikoina kertoa lisää kuopuksen Youtube-kanavasta (npen Näkkileipä). Hän on siirtynyt animaatioista sekalaisiin filmeihin; uusin on räppiä. Lisäksi hänellä on kaveriensa kanssa kanava Ketunnenä 2.0, jolle he ovat yhdessä tehneet pikku pätkiä: https://www.youtube.com/channel/UCqd6J6 ... QiXb0WkKuA.

Nettikiusaaminen oli ainakin aluksi jonkinmoinen ongelma. Jotkut koulukaverit kävivät varta vasten alapeukuttamassa, ja pari kertaa jouduin kääntymään vanhempien puoleen, jotta he panivat lapsensa poistamaan ilkeät kommentit (toinen lapsi oli ollut kyllin naiivi tai rehellinen kommentoidakseen omalla nimellään, ja toisen kuopus sai helposti koulussa selville). Kerran pojan filmi oli kopioitu toiselle kanavalle, joka oli perustettu häneen viittaavalla nimellä (minulla oli epäilys perustajasta, mutta ei mitään todisteita); otin heti yhteyttä Youtubeen, ja se poistettiin. Minusta on niin hienoa, että lapsi uskaltaa esiintyä ja nauttii esiintymisestä, että mollaaminen järkyttää ja loukkaa - minua jopa enemmän kuin poikaa itseään.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3061
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Lasten omat jutut netissä

ViestiKirjoittaja Tiina H » 03 Joulu 2018, 15:13

https://www.youtube.com/watch?v=Sjcy2_a ... JU4llyDTGX

Piti lisäämäni, että niitä gaalaelokuvia ei pääse enää tuon aiemman viestin linkin kautta katsomaan, mutta Joulun taikaa löytyy Valveen elokuvakoulun elokuvaklubi Kolinan listalta.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48


Paluu Juttuja lapsille ja lasten kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron