Switch to full style
Parhaat lastenkirjat ja -elokuvat, leikit, laulut, touhut, askartelut jne. Edulliset koko perheen vierailukohteet ja lomapaikat.
Lähetä vastaus

Vanhan ajan leikit ja leikkikalut

28 Marras 2013, 22:52

Kun pari vuotta sitten vein poikani eskariin kirjaston jakamia paperinukkeja ja aloin leikata niitä lapsille, se oli lapsista jotain ihan uutta ja kiintoisaa! Näytin, miten vaatteita voi pukea ja vaihdella nuken päälle yhdistellen erilaisia asuja. Seuraavaksi esittelin, että nukelle voi piirtää lisää vaatteita asettamalla sen paperiarkille ja seuraamalla kynällä vartalon muotoja. Hetken päästä pöydän ympärillä oli suorastaan tunkua, kun lapset - siinä oli niin tyttöjä kuin poikiakin - piirsivät ja värittivät paperinukeille vaatteita ja muita tavaroita!

Re: Vanhan ajan leikit ja leikkikalut

03 Tammi 2014, 22:57

Ihana vanhan ajan leikkikalu on myös kaleidoskooppi - kuopus sai tänä jouluna sellaisen lahjaksi. Sen kauniita, vaihtuvia värejä ja kuvioita voi tuijotella vaikka kuinka kauan. Yhtä vangitsevia katseltavia ovat esim. lumisadepallot ja vanhat lasiset paperipainot, joiden sisällä on kuplia ja kiekuroita... Aivan mainiota joutilasta huvia kaikenikäisille, ja vie ajatukset salaperäisiin maailmoihin!

Re: Vanhan ajan leikit ja leikkikalut

04 Joulu 2014, 20:43

Mikä voisi olla kiehtovampaa kuin juoksennella ulkona syyspimeällä taskulamppujen kanssa?! Ehkä vielä senkin ohi menevät lyhtykävelyt: retket, joilla ainoana valona on myrskylyhty, tallilyhty tai vaikkapa peltipurkista rei'ittämällä tehty kynttilälyhty.

Re: Vanhan ajan leikit ja leikkikalut

09 Joulu 2014, 18:43

Nämä kuulostaa niin nostalgisilta!
Lisäisin vielä omasta ja äitini lapsuudesta tutut kolikoiden jäljentäminen kynällä ja vahakuvat sanomalehdestä.

Re: Vanhan ajan leikit ja leikkikalut

10 Joulu 2014, 18:29

Nykyään steariinijäljennösten tekeminen kuvista ei muuten aina entiseen tapaan onnistukaan! Onkohan painomuste jotenkin erilaista? Löysin kätköistä vanhoja lehtiä, joista teimme jäljennöksiä.

Re: Vanhan ajan leikit ja leikkikalut

31 Tammi 2015, 16:01

Kokeilin vain jollain sanoma- tai mainoslehdellä vahakuvaa.
Lähetä vastaus