emalista.fi

Hyviä tietokonepelejä?

Parhaat lastenkirjat ja -elokuvat, leikit, laulut, touhut, askartelut jne. Edulliset koko perheen vierailukohteet ja lomapaikat.

Hyviä tietokonepelejä?

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 28 Tammi 2016, 22:10

Meidän lapsilla on kaksi tietokonepeliä, joita he saavat pelata rajoitetusti: KSP (Kerbal Space Program) ja Civilization. Nyt kuopus on kysellyt, voisiko valikoimaa lisätä yhdellä pelillä, jotta he saisivat välillä vaihtelua; peliaika pysyisi entisellään. Tiedättekö hyviä netistä ladattavia pelejä, jotka sopisivat 10 - 16-vuotiaille? "Hyvällä" tarkoitan, että peli olisi rauhallinen strategia- tai rakennuspeli, josta mielellään vielä oppisikin jotain hyödyllistä; ihan opetustarkoituksiinkin tehdyt pelit tulevat kysymykseen.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2819
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Hyviä tietokonepelejä?

ViestiKirjoittaja annimonni » 29 Tammi 2016, 10:01

Minecraft on yksi hyvä peli. Siinä on sekä pelaamista että rakentamista. Katso Youtubesta videoita vaikka otsikolla How to build in Minecraft ym.
Minecraftiin on myös ohjelma Mineimator. Youtubesta löytyy hyviä ohjevideoita esim tällainen https://www.youtube.com/watch?v=VQU87XKL-aA
Spore on myös hyvä evoluutiopeli https://fi.wikipedia.org/wiki/Spore
Growtopia voisi olla yksi vaihtoehto. Kannattaa katsoa ensin taas tuolta Youtubesta videoita.
annimonni
 
Viestit: 284
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47

Re: Hyviä tietokonepelejä?

ViestiKirjoittaja Tiina H » 29 Tammi 2016, 10:06

Mulla tulee mieleeni TIM tai TIM 2 eli The Incredible Machine. Se on semmoinen pulmapeli. Puoliso meinasi, että ei ole ihan varma, tarttiko jotakin säätää, että pelin sai toimimaan. Hän pelasi TIMiä itsekin silloin aikoinaan, kun se ilmestyi, ja meillä lapsi on tykännyt siitä paljon. Yhdessä ovat pohtineet kenttien ratkaisuja. Sitten on Minecraft, jossa voi rakennella. Siinä on myös vaaroja (jotain otuksia, zombeja ainakin), mutta ne saa onneksi säädettyä pelistä pois niin että voi rakentaa rauhassa. Puoliso vinkkasi myös, että Youtubeen kanattaa panna pelin nimi ja gameplay, jolloin saa videoita pelin pelaamisesta näkyviin ja näkee vähän, minkä tyyppinen peli on.
Tiina H
 
Viestit: 1116
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Hyviä tietokonepelejä?

ViestiKirjoittaja Vanilja » 29 Tammi 2016, 11:07

Meillä pelataan Minecraftia, ja vaikka siinä on rakentamista, oppii englantia jne., meillä lapset ovat kiinnostuneet lähinnä siitä "taistelupuolesta". Ok, se ei ole ylettömän väkivaltainen ainakaan niin, että olisi toden tuntuinen, mutta se koukuttaa meidän lapsia ihan mielettömästi :( . Joka päivä joudun miettimään, kuinka paljon pelaamista on hyväksi. Olisin tosi tyytyväinen, jos koko peliä ei olisi ikinä keksitty :( . Mutta siinä voi tosiaan ilmeisesti rakentaa hyvinkin monimutkaisia maailmoja eli on ihan kehittävää, jos ei jumitu taisteluihin.
Vanilja
 
Viestit: 1057
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02


Paluu Juttuja lapsille ja lasten kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron