Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen

Parhaat lastenkirjat ja -elokuvat, leikit, laulut, touhut, askartelut jne. Edulliset koko perheen vierailukohteet ja lomapaikat.

Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen

ViestiKirjoittaja Vanilja » 19 Marras 2013, 09:50

Kirjasarja on varmaankin kaikille tuttu, mutten malta olla nostamatta sitä esiin, sillä pidän itse noista kirjoista valtavasti. Onneksi lapsetkin pitävät... Kirjat ovat hyviä lastentarinoita ja Nordqvistin kuvitus on hauskaa. Eniten itseäni viehättää kirjojen elämäntapa ja -asenne, se on minusta "kotoilua" parhaimmillaan! Päivät ovat puuhakkaita, mutta mitään ei ole pakko tehdä juuri tietyllä kellonlyömällä, ja tekeminen on mielekästä, koska vihannesten kasvattamisen, puiden hakkaamisen ym. merkityksestä ei ole epäilystäkään. Ja välillä tehdään tietysti kerrospannukakkua ja kuunnellaan wienervalsseja veivigramofonilla! Ei ole ahdistavaa pakkoa rynnätä "ihmisten ilmoille tuulettumaan", elämä on läsnä juuri siellä ukon ja kissan kotona ja lähiympäristössä. Yhteisökin on kuitenkin taustalla olemassa; jos joutuu pulaan, kuten Pesonen loukatessaan jalkansa, naapurit tulevat kutsumatta apuun.
Vanilja
 
Viestit: 1131
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02

Re: Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen

ViestiKirjoittaja Maria » 20 Marras 2013, 20:11

Minä aikoinaan 'periaatteesta' vastustin noita kirjoja, kun niistä joka paikassa oli jotain juttuja, mutta olenkin huomannut että niitä on ihan hauska lukea. Joitakin ilmaisuja kyllä sensuroin, kun ne ovat sen kuuloisia että niitä sitten hoettaisiin koko ajan :oops:
Maria
 

Re: Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen

ViestiKirjoittaja Tiina H » 21 Marras 2013, 12:56

Meillä ne ovat olleet todella mieluisia sekä lapselle että meille aikuisille. Lapsi rakastaa kirjojen kuvitusta, ja minusta on jotenkin hauska ajatella, että kuvittaja "näkee" hassuja asioita eri paikoissa ihan samaan tapaan kuin tuo lapsikin. Ehkä se sitten on se yksi tekijä, miksi hän niistä kuvituksista niin pitää. Tarinat ovat hyväntahtoisia ja inhimillisiä.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen

ViestiKirjoittaja romantikko83 » 12 Kesä 2014, 23:03

Viiru ja Pesonen on minullekin tuttu kirjasarja.
Pidän kovasti Viiru ja Pesonen kirjoista.
romantikko83
 


Paluu Juttuja lapsille ja lasten kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron