emalista.fi

Erilaisia leirejä

Parhaat lastenkirjat ja -elokuvat, leikit, laulut, touhut, askartelut jne. Edulliset koko perheen vierailukohteet ja lomapaikat.

Erilaisia leirejä

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 12 Maalis 2015, 13:28

Tänään alkoi ilmoittautuminen Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan järjestämille lasten ja nuorten tähtileireille ja tiedeleireille: http://www.ursa.fi/harrastus/nuorisotoi ... leiri.html - suosittelen todella lämpimästi, jos lapsenne on kiinnostunut avaruudesta tai luonnontieteistä! Tähtileirit ovat täyttyneet hyvin nopeasti, joten niiden määrää on lisätty, jotta useampi lapsi mahtuisi mukaan, ja tiedepainotteinen leiri on viimekesäinen uutuus. Suosion myötä tosin hinnatkin ovat villiintyneet! :?
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2819
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Erilaisia leirejä

ViestiKirjoittaja Tiina H » 05 Tammi 2016, 10:58

Tähän samaan yhteyteen vinkkaan valtakunnallisen Luma-toiminnan järjestämistä jutuista. Täällä esimerkiksi pyörii matikkakerho, joka on kahvilatyyppinen (Matikkapysäkki nimeltään) eli sinne voi mennä ja sieltä lähteä silloin kun itselle sopii. Siellä voi pelata lauta- ja pulmapelejä ja ratkoa erilaisia loogisia tehtäviä. Saa sieltä myös apua matikkapulmiin, jos tahtoo.

Samoin moni yliopisto tai yliopiston sivutoimipaikka järjestää lapsille puuhaa, esimerkiksi luentoja, tiedekerhoja tai tieteeseen liittyviä teemapäiviä tai tapahtumia.
Tiina H
 
Viestit: 1116
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Erilaisia leirejä

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 30 Touko 2019, 17:01

Etelä-Suomen Seikkailijat ry on yhdistys, joka kertoo edistävänsä "omatoimisuutta, yhteistyökykyä, tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta ja vastuuntuntoisuutta sekä luonnonmukaisuutta" seikkailutoiminnan avulla. Se järjestää Helsingin edustalla Granön saaressa 10 - 16-vuotiaille airsoft-leirejä, jotka ovat mainio yhdistelmä turvallisuutta ja vapautta. Ohjaajat ovat ilmeisesti enimmäkseen nuorisotyön ammattilaisia, ja he softaavat innokkaasti teinien mukana. Softaus tapahtuu tiukkojen turvasääntöjen puitteissa, ja kaikenlainen kiusaaminen on leireillä kielletty; ei tarvitse myöskään pelätä nuorten joutuvan hukkaan, kun saarelle ja saarelta kuljetetaan moottoriveneellä. Toisaalta päivärytmi on vapaa: ei ole ruoka- eikä nukkumaanmenoaikoja; nuotiolla on jatkuvasti jotain syötävää, kuten makkaraa ja hampurilaisia. Ainakaan viime kesänä, kun kuopus osallistui ensimmäistä kertaa airsoft-leirille, mukana ei ollut yhtään tyttöä, ja meno oli ilmeisesti todella "äijämäistä". :) Leirin hinta on varsin kohtuullinen moniin muihin verrattuna: kahden yön leiri maksaa tänä vuonna 87 euroa. Kuopus on tällä kertaa menossa sinne parhaan kaverinsa kanssa!

Ursan tiedeleirien osallistujamäärä väheni vuosien mittaan niin, että nuorten tiede- ja tähtileiri yhdistettiin. Tänä vuonna hinta on aika paljon laskenut huippuvuosista. Myös Ursan leirit ovat sellaisia, että lapset ja nuoret uskaltaa huoletta niille päästää. Leiripaikkana on Ursan havaintokeskus Artjärvellä "keskellä ei mitään", joten sieltä tuskin kenenkään tulee mieleen livahtaa omille teilleen, eikä ole edes järveä, johon voisi hukkua! :) (Leirillä ei siis myöskään uida, toisin kuin kesäleireillä yleensä.) Nuorten leirien osanottajat ovat todella fiksua, tieteestä innostunutta väkeä, joten teini-ikäisten leireille tyypillisiä ongelmia - kuten alkoholinkäyttöä - ei ole. Vanhempi poikamme pääsee tänä kesänä ikänsä puolesta viimeisen kerran leirille...
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2819
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27


Paluu Juttuja lapsille ja lasten kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron