Vesta-Linnea -kirjat

Parhaat lastenkirjat ja -elokuvat, leikit, laulut, touhut, askartelut jne. Edulliset koko perheen vierailukohteet ja lomapaikat.

Vesta-Linnea -kirjat

ViestiKirjoittaja Vanilja » 04 Marras 2013, 15:43

Olen etsinyt lastenkirjoja, jotka hyvällä tavalla opettaisivat tunnetaitoja eli sitä, että kielteisetkin tunteet kuuluvat elämään ja niiden kanssa pärjää. Yksi hyvä löytö tällä saralla ovat Tove Appelgrenin kirjoittamat ja Salla Savolaisen kuvittamat Vesta-Linneat. Jo kirjojen nimetkin Vesta-Linnea ja hirviöäiti ja Vesta-Linnea mieli mustana kertovat siitä, että näissä kirjoissa ei aina paista aurinko! Kirjojen tunnelma on silti lämmin ja elämä osaa olla myös kivaa. Loput ovat aina tyynnyttäviä. Kaikkinainen turha opettavaisuus ja osoittelu myös puuttuvat. Pidän myös paljon Savolaisen kuvitustyylistä.
Vanilja
 
Viestit: 1131
Liittynyt: 04 Marras 2013, 15:02

Re: Vesta-Linnea -kirjat

ViestiKirjoittaja Tavi » 04 Marras 2013, 21:29

Kiitos vinkistä ! Päätinkin heti lähteä tutkimusretkelle kirjastoon . Paikkakuntamme kirjastosta oli kaikki lainassa ja naapuri
paikkakunnan (20km) kirjastossa oli muutama , mutta olivat nekin niin piilosilla että virkailijan piti oikein hakea ne piilostaan että vihdoin sain ne :lol: . Minulle aivan uusi tuttavuus -- siis nämä kirjat -- ja voisin melkein löytää myös itseni niistä :D
Tavi
 
Viestit: 34
Liittynyt: 02 Marras 2013, 15:12

Re: Vesta-Linnea -kirjat

ViestiKirjoittaja Tiina H » 28 Heinä 2014, 14:55

Vaniljan viestin innoittamina mekin lainasimme ja luimme kaikki Vesta-Linnea-kirjat viime keväänä, ja lapsi piti niistä niin paljon, että ne luettiin moneen kertaan. Häntä on aina kiehtonut kuvitus, ja näissä se oli hieno, kuten kotimaisissa lastenkirjoissa usein on. Mietimme yhdessä, että kirjoissa on hyvin käsitelty esimerkiksi pelkoa, mustasukkaisuutta ja kiukkua.

Jos teillä on muita tunnetaitoihin liittyviä, hyviä kirjoja mielessä, kertokaahan!
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48


Paluu Juttuja lapsille ja lasten kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron