emalista.fi

Museoita

Parhaat lastenkirjat ja -elokuvat, leikit, laulut, touhut, askartelut jne. Edulliset koko perheen vierailukohteet ja lomapaikat.

Museoita

ViestiKirjoittaja annimonni » 03 Kesä 2014, 07:42

Poikkea kesällä Suomen suurimmassa ykstyisessä Lelumuseossa Jämsässä (entinen Alhojärven kyläkoulu).
Lelumuseossa on noin 5000 lelun kattava kokoelma 1900-luvulta tähän päivään.
Museosta löytyy myös vanhanajan esineistöä ja mittava kokoelma Arabian astioita.
Lelumuseossa on näytelmä- ja roolipuvusto, joita voi kokeilla sekä Kauhukammari, jossa omalla vastuulla voit käydä tapaamassa Nanni Mänttärin perhettä.
Lelumuseon pihassa on kesän ajan kirpputori museon aukioloaikoina.

http://www.virikekeskushelminauha.fi
annimonni
 
Viestit: 288
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47

Re: Museoita

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 13 Elo 2014, 22:14

Virtain Killinkoskella on vanhaan Inkan nauhatehtaan rakennukseen koottu paljon nähtävää ja koettavaa: tehtaanmuseo ja nauhamyymälä, kameramuseo (jossa voi kuvauttaa itsensä vanhalla kameralla, aidon vanhan kulissikankaan edessä!), vanhan kampaamoesineistön näyttely, vanhojen lelujen näyttely, palokunnan vanhan kaluston näyttely, taidegalleria (ja tehtaan pihapiirissä toinenkin näyttelytila), antikvariaatti, iso kirpputori, kahvila... Viihtyisä ja lomailuun sopiva kylä muutenkin!

http://www.killinkoski.fi/
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2925
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Museoita

ViestiKirjoittaja Maria » 14 Elo 2014, 11:56

Tampereen Vapriikki on kiva ja muistaakseni perjantaisin klo 15-18 on ilmainen sisäänpääsy.
Maria
 

Re: Museoita

ViestiKirjoittaja Tiina H » 18 Joulu 2014, 11:36

Jos käytte Oulussa joskus, voin suositella Pohjois-Pohjanmaan museota, joka sijaitsee Ainolan puistossa. Museossa on todella monipuolinen ja kiinnostava perusnäyttely, ja lisäksi siellä on vaihtuvia näyttelyitä ja pysyvä Koiramäki-näyttely. Henkilökunta on aivan ihanaa, ja museossa on otettu lapset hienosti huomioon. Näin joulun aikaan siellä on näytillä myös joulukalenteri ja vanhan KOP:n talon mahdottoman hieno pienoismalli, joka on tehty nukkekodiksi. Me olemme päässeet sinne ilmaiseksi sillä perustein, että lapsi on kotikoululainen (paperilla todistus asiasta), kun sinne pääsevät lapset ja nuoret ilmaiseksi muutenkin kuin myös koululaisryhmät opettajansa kanssa.
Tiina H
 
Viestit: 1119
Liittynyt: 30 Loka 2013, 12:48

Re: Museoita

ViestiKirjoittaja annimonni » 17 Kesä 2015, 09:44

Mänttä-Vilppulassa Serlachius Museot (2kpl) ja Mäntän kuvataideviikot.
Serlachius Museoihin yhteislippu aikuiset 8€, alle 18-v. ilmaiseksi

http://www.serlachius.fi/fi/
http://www.mantankuvataideviikot.fi/
annimonni
 
Viestit: 288
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47

Re: Museoita

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 24 Kesä 2015, 14:31

Retki Suomen entiseen pääkaupunkiin kuuluu minusta yleissivistykseen - kulttuuri suorastaan huokuu kaupungista. Ihmettelen, ettei meidän kunnasta tehdä koskaan sinne luokkaretkiä! (Mieluummin vain leirikouluun johonkin muusta maailmasta eristettyyn leirikeskukseen, ilman että lapset edes tietävät, missä päin Suomea oikein ovat olleet, tai sitten kaiken maailman puuhamaihin... :x ) Vähintäänkin Turun linna, Suomen Joutsen ja Luostarinmäen käsityöläismuseo on nähtävä! Tosin en suosittele niiden ahtamista yhteen päivään, kuten me jouduimme tekemään... Kussakin kohteessa kuluisi helposti päivä, jos Suomen Joutsenen lisäksi tutustuisi koko merikeskukseen.

Hintaa tosin nähtävyyksille kertyy aika paljon; etenkin Turun linnan liput ovat kalliit. Suomen Joutsenelle saa alennusta S-etukortilla. Linnaan ja Luostarinmäelle myydään perhelippuja, ja opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet pääsevät sisään halvemmalla. Turkulaiset koululaiset ja opiskelijat opettajineen pääsevät viimeksi mainittuihin ilmaiseksi, paitsi touko-kesäkuussa, ja muualta tulevat yli 10 hengen koululais- ja opiskelijaryhmät reilusti alennettuun hintaan; ehkä näitä etuja pystyisivät kotikoululaisetkin hyödyntämään, ainakin kokoamalla ryhmän?
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2925
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27


Paluu Juttuja lapsille ja lasten kanssa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron