Switch to full style
Työmme vaatii laaja-alaista osaamista. Kerro hyvästä kirjasta! Otsikoksi kirjan nimi.
Lähetä vastaus

Nuoriso - mainettaan parempi?

14 Tammi 2014, 14:50

Helsingin yliopiston Suomen historian professori Juha Siltala on kirjoittanut useita teoksia psykohistoriasta; kiinnostava oli ainakin "Sisällissodan psykohistoria". Uusin teos "Nuoriso - mainettaan parempi? Nykynuorten sopeutumisratkaisut historiassa" on jälleen oikea tiiliskivi. Ehkäpä Siltala on innoissaan haukannut liiankin ison palan yrittäessään ahtaa samaan kirjaan kapitalismi- ja työelämäkritiikin, tutkimukset varhaishoivasta, fantasiakirjallisuuden ja mangasarjakuvien tulkinnan, poikien syrjäytymisen jne.! Historian professorin kirjallisuusanalyysi ainakin on paikoin löperöä; hän ei selvästikään ole lukenut esim. Harry Potter -kirjasarjaa, vaan esittää tulkintansa elokuvien pohjalta, mitä ei kuitenkaan tuo selkeästi esiin. Tosin Siltalan tyyli ei muutenkaan ole kovin eksakti: hän maalailee mieluummin suuria linjoja hieman mutu-tuntumalta, heitellen väliin näkemyksiään tukevia viittauksia.

Opettavaa lukemista joka tapauksessa myös vanhemmille - vaikka lapsesi olisivat vielä pieniä, heistä tulee nuoria ennen kuin huomaatkaan!

Re: Nuoriso - mainettaan parempi?

27 Tammi 2016, 19:57

Lukiessani Siltalan kirjaa hämmästelin hänen käsitystään, että niin sanottu Lolita-tyyli liittyisi jotenkin Nabokovin "Lolitaan" ja tarkoitettu vietteleväksi. Varmistin hiljattain vanhemmalta tyttäreltä, joka on asiaan perehtynyt: Siltala on tosiaan käsittänyt aivan väärin!
Lähetä vastaus