Switch to full style
Työmme vaatii laaja-alaista osaamista. Kerro hyvästä kirjasta! Otsikoksi kirjan nimi.
Lähetä vastaus

Vapauden ylistys / How to be free

31 Joulu 2013, 00:02

Suosittelen lämpimästi Tom Hodgkinsonin "Vapauden ylistystä" (ja vielä lämpimämmin alkuperäisteosta "How to be free", sillä valitettavasti käännös, lukemattomien muiden englannista viime vuosina käännettyjen kirjojen tapaan, on melko kömpelö, ja painovirheitäkin suomennoksessa vilisee). Hodgkinson suomii meitä orjuuttavaa kulutusyhteiskuntaa, mutta myös ajattelua, jolla itse orjuutamme itsemme. Hän kehottaa jokaista ottamaan vastuun elämästään muuttamalla toimintatapojaan ja asenteitaan ja tarjoaa käytännön ideoita vapaampaan elämään. Hodgkinson on kirjoittanut myös muita innostavia kirjoja, ja hän toimittaa Idler-vuosikirjaa ja toimii monin tavoin Ison-Britannian joutilaisuusliikkeessä. Lisätietoja liikkeestä täältä: http://idler.co.uk/magazine/

Re: Vapauden ylistys / How to be free

31 Joulu 2013, 11:50

Minustakin kirja on oikein hyvä! Kotiäitiyteen liittyen kirjan nasevimpia kohtia on, kun kirjoittaja hämmästelee, miten uranaisille "pienen idioottiklikin pomottelu jossain suuryrityksessä voi olla tärkeämpää kuin omien lasten kanssa leikkiminen, perheen ja ystävien kanssa hengaaminen tai jonkin luovuutta vaativan asian harrastaminen". Edelleen: " Ihmiset voisivat palauttaa riippumattomuuden ja luovuuden elämäänsä esimerkiksi perustamalla itselleen jonkin kotiteollisuusyrityksen, luovuutta vaativan tuotannon, johon he voivat uhrata niin paljon tai niin vähän aikaa ja energiaa kuin haluavat, niin paljon kuin heille kulloisessakin elämäntilanteessa sopii. 'Opettele jokin käsityötaito', ehdotan aina kaikille nuorille kirjoittajille, jotka ottavat yhteyttä Idleriin: puusepän tai sepän tai puutarhurin tai verhoilijan ammatti. Niiden tarjoama puuhailu ruokkii erinomaisesti myös mielen toimintaa. Viisainta on torjua kokonaan tämä porvarillisen propagandan toistelema epäoikeudenmukainen hokema: 'Joka paikan höylä ei ole mestari missään'. Ei, jokainen pystyy tekemään monia asioita. Jokainen pystyy pilkkomaan puita ja kantamaan vettä ja kirjoittamaan runoja."

Re: Vapauden ylistys / How to be free

05 Tammi 2014, 22:27

Vanilja, mm. juuri nuo kohdat jäivät minunkin mieleeni! Tulen siteerailemaan Hodgkinsonia eri ketjuissa vielä monesti, sillä kirjassa on paljon asiaa, jonka haluan jakaa kanssanne.
Lähetä vastaus