emalista.fi

Riittää jo

Työmme vaatii laaja-alaista osaamista. Kerro hyvästä kirjasta! Otsikoksi kirjan nimi.

Riittää jo

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 02 Maalis 2019, 21:21

John Naishin "Riittää jo - Irti maailmasta, jossa kaikkea on ihan liikaa" tarjoaa tutkittua tietoa siitä, mihin muun muassa työn, tavaran ja informaation ylenpalttisuus johtaa. Hän varoittaa esimerkiksi "hurried woman syndrome"-oireyhtymästä, johon naiset helposti nykyään ajautuvat.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2926
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Riittää jo

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 13 Maalis 2019, 14:10

Helsingin Sanomissa (https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006032301.html) erikoislääkäri Tiina Koskela-Koivisto yhdistää myös lapsettomuuden yleistymisen hurried woman -tyyppisen elämäntapaan:

"Lapsettomuusklinikoilla käy paljon naisia, joiden hormonitoiminta on sekaisin monesta syystä. Naisen hormonaalinen säätelyjärjestelmä voi häiriytyä esimerkiksi stressaavasta työstä, tiukoista opiskeluvaatimuksista ja erittäin tiukasta ruokavaliosta. Jos siihen vielä lisätään aktiivinen treenaaminen vaikka vain kuntoilumielessä, menee hormonitoiminta helposti sekaisin."

"RISKIRYHMÄSSÄ ovat suorittajanaiset, jotka haluavat pärjätä monilla elämän eri osa-alueilla. He kuntoilevat tavoitteellisesti, pyrkivät töissä etenemään urallaan ja hoitavat sosiaalisia suhteitaan. Palautumiselle ei jää aikaa."

Ja hedelmällisyyden parantamisketjussahan näköjään onkin asiasta tutkimustuloksia: https://kotona.munfoorumi.com/viewtopic.php?f=23&t=239 ! :)
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2926
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27


Paluu Ammattikirjallisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron