emalista.fi

Vatsan viisaus ja suoliston salat

Työmme vaatii laaja-alaista osaamista. Kerro hyvästä kirjasta! Otsikoksi kirjan nimi.

Vatsan viisaus ja suoliston salat

ViestiKirjoittaja rumaelsa » 03 Heinä 2017, 11:11

David Jonssonin "Vatsan viisaus ja suoliston salat - Hyvinvointi alkaa ravinnosta" kertoo aika havainnollisesti, mitä tällä hetkellä tiedetään suolistobakteereista, niiden hoivaamisesta ja niiden vaikutuksesta terveyteen.

Tutkimukset antavat tietenkin osittain ristiriitaisia tuloksia. Etenkin johtopäätösten vetäminen tilastojen perusteella ja ihmisten ruokavalion selvittäminen kyselytutkimuksin on varsin epävarmaa; silti esimerkiksi lihan ja eläinrasvan haitallisuutta on usein perusteltu tutkimuksilla, jotka ovat perustuneet vaikkapa viimeksi kuluneen vuoden ruokavaliota koskeviin yksityiskohtaisiin kysymyksiin! Olen huomannut, että syömisiään on vaikea arvioida realistisesti edes yhden päivän ajalta, pitemmästä aikavälistä puhumattakaan.

Terveystietoisimmille kirja ei anna kovin paljon uutta, mutta lopun reseptiosiossa on kivoja ideoita ja muun muassa ohjeet vihannesten hapattamiseen.
rumaelsa
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2926
Liittynyt: 21 Loka 2013, 21:27

Re: Vatsan viisaus ja suoliston salat

ViestiKirjoittaja annimonni » 03 Heinä 2017, 12:42

Tuo suolisto on kyllä aikamoinen "laitos". Senhän sanotaan olevan ihmisen toiset aivot.
Meillä tyttärellä ei ole ollut tänä keväänä ollenkaan mitään allergiaa, joka on aivan ihmeellistä. Olen melko varma asian johtuvan osittain ainakin raakamaidosta, jota olemme nyt käyttäneet yli vuoden. Tytär joi syksyn, talven ja kevään aikana melkein joka päivä mustikkamaitosmoothien, hän kun ei muuten maitoa juo. Raakamaidossa on suolistolle hyödylliset bakteerit vielä tallella. Myöskään miehelläni ei ole ollut allergiaa, vaikka ennen on ollut.
Huvittavaa oli lukea raakamaidon vaikutuksista ja yksi niistä on, että se sisältää kasvutekijöitä. Poikamme on nyt vuodessa kasvanut 13cm :D

Kyllähän se niin on, että mitä suuhusi lykkäät niin sen kropassasi huomaat :)
annimonni
 
Viestit: 288
Liittynyt: 01 Marras 2013, 07:47


Paluu Ammattikirjallisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron