Switch to full style
Työmme vaatii laaja-alaista osaamista. Kerro hyvästä kirjasta! Otsikoksi kirjan nimi.
Lähetä vastaus

Ruokapyramidihuijaus

11 Elo 2014, 23:16

Susanna Kovasen ja Harri Lapinojan "Ruokapyramidihuijaus - Mitä meille syötetään ja miksi?" avaa tavalliselle kuluttajalle ruokateollisuuden käytäntöjä ja eettisten valintojen eri ulottuvuuksia. (Tiesittekö esimerkiksi, että kananmunatuotannon yhteydessä - myös luomutuotannossa - kukkotiput tapetaan heti kuoriutumisen jälkeen, koska niistä ei tule munijoita eikä niitä kannata kasvattaa lihankaan takia?! :shock:)

Re: Ruokapyramidihuijaus

11 Elo 2014, 23:19

rumaelsa kirjoitti:(Tiesittekö esimerkiksi, että kananmunatuotannon yhteydessä - myös luomutuotannossa - kukkotiput tapetaan heti kuoriutumisen jälkeen, koska niistä ei tule munijoita eikä niitä kannata kasvattaa lihankaan takia?! :shock:)

Tiesin, ja siinä on yksi syy siihen, etten ole kananmunia syönyt neljääntoista vuoteen, eikä puolisonikaan ole. Aiemminkin olisi voinut lopettaa, kun olisi vain tajunnut...

Re: Ruokapyramidihuijaus

12 Elo 2014, 10:06

Mieheni isovanhemmilla oli muinoin kanala, ja appiukkoni on lapsena (!) laitettu kukonpoikia listimään... Eli tiesin kyllä minäkin, valitettavasti.

Re: Ruokapyramidihuijaus

12 Elo 2014, 20:51

Hyväksyn sen, että ihminen kasvattaa ja teurastaa eläimiä ruoakseen, mutta en voi käsittää tuollaista älytöntä tuhlausta!!! Sata vuotta vanha pienviljelijän opas kertoo, että maatiloilla kukonpojat jätetään kasvamaan ja syödään, mitä pidän järkevänä - 50-luvun kanankasvatusoppaassa sen sijaan neuvotaan tappamaan päivän vanhat kukot luumyllyyn tunkemalla, jolloin saadaan samalla ravinteikasta ruokaa toisille tipuille... :?

Re: Ruokapyramidihuijaus

13 Elo 2014, 12:00

Appiukkoni kai piti listiä kukonpoikia ihan käsin :( . Kerran löysimme varastosta laitteen, jonka käyttötarkoitusta arvuuttelimme. Lopulta selvisi, että se oli jokin "sortisex", jolla määritettiin, oliko poikanen kukko vai kana. Tosiaankin tuo tuntuu ihan järjettömältä elämän halveksunnalta, eikä siitä juuri puhuta. Ajatellaan, että kananmunien takia ei mikään elikko joudu heittämään henkeään, mutta todellakin puolet poikasista...
Lähetä vastaus